Ingrediente pentru tarta cu afine
- 1 foaie de aluat foitaj
- 1 ou, bine batut
- 1 lingura zahar
- 120g crema de banza(simpla)
- ¼ cana smantana pentru frisca
- coaja rasa de la o lime
- 3 linguri zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 cani coacaze
Cum se prepara tarta cu afine
Lasa aluatul la dezghetat peste noapte, in frigider.
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu foaie de copt.
Scoate aluatul din frigider si intinde-l usor cu ajutorul unui sucitor pentru a se nivela, apoi asaza-l in tava.
Cu ajutorul unui cutit ascutit taie o margine de aproximativ 2-3 centimetri latime de jur imprejurul aluatului. Atentie insa, nu il taia pana jos ci doar pana la jumatate din grosimea acestuia. Unge marginile cu ou si presara zaharul brun.
Adauga aluatul in cuptor si coace-l timp de 18-22 de minute la foc iute. Cand este gata aluatul trebuie sa fie bine crescut si sa aiba o culoare aurie.
Lasa-l sa se raceasca putin apoi apasa usor mijlocul acestuia in jos. Lasa-l apoi sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Intre timp pune crema de branza int-un castron pentru mixer si amestec-o bine pana cand devine moale si usor pufoasa. Adauga apoi zaharul pudra, zaharul vanilat si coaja de lime si amesteca bine pana cand zaharul se topeste si aromele se combina. Adauga crema de banza peste aluat si uniformizeaza bine marginile acestuia.
Aranjeaza apoi afinele intr-un singur strat, deasupa cremei de banza.
Sursa foto: blueeyedyonder.com