Deserturi

#retete #deserturi #tarta # tarte #tarta cu ricotta

Tarta cu ricotta

Tarta cu ricotta este un desert cremos si aromat. Poate inlocui cu succes traditionala pasca de Paste. Se prepara foarte repede si se serveste ca atare.

Ingrediente pentru tarta cu ricotta


20 grame stafide
75 grame fructe confiate
45 ml rom
4 oua
675 grame ricotta
30 grame faina
125 grame zahar pudra
50 grame unt
375 grame biscuiti zdrobiti.

Cum se prepara tarta cu ricotta

Intr-un bol combina stafidele, fructele confiate si romul si lasa la macerat timp de o ora. Intr-un bol amesteca biscuitii zdrobiti cu untul. Aseaza crusta formata intr-o tava.

Intr-un bol amesteca 3 galbenusuri cu un ou intreg, ricotta si zahar pana obtii o pasta cremoasa. Adauga faina si stafidele.

Intr-un bol separat amesteca albusurile pana obtii o bezea. Incorporeaza usor in compozitia cu ricotta. Toarna apoi compozitia in tava si da la cuptor pentru 50 - 60 de minute. Dupa o ora, stinge focul si lasa tarta sa se raceasca in cuptor, cu usa inchisa.

Cum se serveste tarta cu ricotta

Tarta cu ricotta se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare