Tarta cu ricotta este un desert cremos si aromat. Poate inlocui cu succes traditionala pasca de Paste. Se prepara foarte repede si se serveste ca atare.
Ingrediente pentru tarta cu ricotta
20 grame stafide
75 grame fructe confiate
45 ml rom
4 oua
675 grame ricotta
30 grame faina
125 grame zahar pudra
50 grame unt
375 grame biscuiti zdrobiti.
Cum se prepara tarta cu ricotta
Intr-un bol combina stafidele, fructele confiate si romul si lasa la macerat timp de o ora. Intr-un bol amesteca biscuitii zdrobiti cu untul. Aseaza crusta formata intr-o tava.
Intr-un bol amesteca 3 galbenusuri cu un ou intreg, ricotta si zahar pana obtii o pasta cremoasa. Adauga faina si stafidele.
Intr-un bol separat amesteca albusurile pana obtii o bezea. Incorporeaza usor in compozitia cu ricotta. Toarna apoi compozitia in tava si da la cuptor pentru 50 - 60 de minute. Dupa o ora, stinge focul si lasa tarta sa se raceasca in cuptor, cu usa inchisa.
Cum se serveste tarta cu ricotta
Tarta cu ricotta se serveste ca atare.
#retete #deserturi #tarta # tarte #tarta cu ricotta
Tarta cu ricotta
Tarta cu ricotta Tarta cu ricotta este un desert cremos si aromat. Poate inlocui cu succes traditionala pasca de Paste. Se prepara foarte repede si se serveste ca atare.- 2012-04-12 2012-04-12
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului