Deserturi

#migdale #retete #deserturi #tarta #pere # tarte #tarta cu pere

Tarta cu pere si migdale

Tarta cu pere si migdale este un desert gustos, savuros si foarte aromat. Este usor de preparat si este ideal pentru mesele festive. Se poate servi cu o cupa de inghetata de vanilie.

Ingrediente pentru tarta cu pere si migdale


170 grame pasta de migdale
20 grame zahar
20 grame faina
85 grame unt
1 ou
1 albus
5 ml extract de migdale
10 ml rom
2 pere fierte
aluat de tarta.

Cum se prepara tarta cu pere si migdale

Incinge cuptorul la 180 de grade. Aseaza aluatul intr-o tava. Intr-un bol amesteca pasta de migdale cu zaharul si faina, pana obtii o crema fina. Adauga treptat si untul si amesteca bine.

Adauga apoi oul, albusul, extractul de migdale si romul. Toarna compozitia peste aluatul din tava. Taie perele in felii si aseaza-le peste crema cu migdale.

Da tava la cuptor pentru 45 de minute. Inainte de a servi lasa sa se raceasca 10 minute.

Cum se serveste tarta cu pere si migdale

Tarta cu pere si migdale se serveste ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare