Tarta cu nuci si sirop de artar este un desert decadent, aromat si foarte gustos. Este ideala pentru evenimentele festive sau pentru cinele cu multi invitati. Se serveste ca atare.
Ingrediente pentru tarta cu nuci si sirop de artar
- 200 grame zahar
- 3 albusuri
- sare
- 100 ml sirop de artar
- 150 grame nuci tocate prajite
- 150 grame biscuiti sarati faramitati
- 5 grame praf de copt
- 16 jumatati de nuca
- 200 grame frisca
Cum se prepara tarta cu nuci si sirop de artar
Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge cu unt o tava. Intr-un bol amesteca albusurile cu un praf de sare. Adauga apoi treptat si zaharul, pana cand obtii o bezea consistenta.
Adauga apoi si doua linguri de sirop de artar si adauga nuca tocata, biscuitii faramitati si praful de copt.
Toarna amestecul in tava si da la cuptor pentru 35 de minute. Cand este gata, scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet.
Intr-o cratita adauga 50 ml sirop de artar si adauga si nucile. Lasa pe foc pana cand se caramelizeaza.
Bate bine frisca, adauga 4 linguri de sirop de artar si amesteca bine. Intinde crema peste crusta din biscuiti. Deasupra adauga nucile caramelizate.
Cum se serveste tarta cu nuci si sirop de artar
Tarta cu nuci si sirop de artar se serveste ca atare.