Sufleul de ciocolata cu lichior este un desert decadent, potrivit pentru ocazii speciale . Invitatii tai vor fi impresionati de aceasta prajitura delicioasa. Sufleul poate fi servit cu diverse sosuri de fructe sau cu fructe proaspete.
Ingrediente pentru sufleul de ciocolata
- 50 grame unt
- 10 grame cacao
- 15 grame malai
- 50 grame zahar
- 15 grame faina
- 200 ml lapte
- 4 oua
- extract de vanilie
- 60 ml lichior de ciocolata
- 20 grame ciocolata
- 60 grame zmeura.
Cum se prepara sufleul de ciocolata
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Unge formele pentru sufleu cu unt si zahar. Pe fundul formelor poti aseza o bucatica de ciocolata si o zmeura.
Intr-un bol amesteca cacaoa, malaiul si o lingura de zahar. Intr-un alt bol amesteca faina si untul pana se formeaza o pasta. Intr-un alt bol amesteca un galbenus de ou.
Incalzeste laptele. Adauga in lapte compozitia cu faina si unt. Amesteca bine pana totul se inmoaie. Adauga apoi treptat compozitia peste galbenusul de ou. amesteca continuu. Pune apoi compozitia pe foc, pana da in clocot. Amesteca continuu cu o lingura din lemn.
Tine crema pe foc pana se ingroasa. Amesteca apoi celelalte 3 galbenusuri ramase cu vanilia si lichiorul. Adauga peste compozitia cu cacao. Adauga apoi toata compozitia peste crema cu lapte. Acopera si lasa deoparte sa se raceasca putin.
Inainte cu 20 - 40 de minute inainte de a servi sufleul amesteca albusurile de oua. Adauga treptat si 3 linguri de zahar. Continua sa amesteci pana obtii o spuma consistenta. Adauga o treime din compozitie in crema de sufleu. Amesteca bine compozitia. Adauga apoi si restul de albus de ou .
Transfera apoi crema in formele pentru sufleu. Da formele la cuptor pentru 20 - 25 de minute.
Cum se serveste sufleul de ciocolata
Sufleul de ciocolata se serveste fierbinte. Il poti orana cu sos de zmeura sau fructe proaspete.