Vrei un desert gustos, pe care sa il prepari rapid? Sarlota de portocale este preparatul pe care il cauti. Are o aroma deosebita si iti va aduce aminte de deserturile delicioase pe care ti le prepara mama in copilarie.
Ingrediente pentru sarlota de portocale:
- 500 g de marmelada de portocale
- 5 linguri de zahar
- 1 jumatate de litru de lapte
- 1 baton de vanilie
- 1 lingura de faina
- 2 oua
- 25 g de unt
- coaja rasa de la o lamaie
Cum se prepara sarlota de portocale:
Freaca marmelada cu putina apa, pana cand obtii o compozitie mai groasa, ca o crema. Adauga peste ea coaja de lamaie si pune-o intr-un castron mai mare. Separat, prepara o crema de vanilie din laptele fiert cu zaharul si vanilia, peste care presara faina in ploaie. Raceste crema si adauga in ea, pe rand, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma cu untul.
La final toarna crema peste marmelada si pune-o in paharele la rece.
Cum se serveste sarlota de portocale:
Sarlota de portocale se serveste rece, decorata cu lamaie.
Sursa foto: libertatea.ro