Deserturi

#preparare sarailii #sarailii #reteta sarailie #sarailie #deserturi

Sarailie – desertul divin pe care il poti prepara chiar tu

Sarailiile sunt adorate de toata lumea, in special de cei mici. Desi pare greu de crezut acestea pot fi preparate cu usurinta acasa. In plus vor fi o adevarata incantare pentru musafiri sau pentru membrii familiei.

Ingrediente pentru sarailii

  • 300 ml miere
  • 300 g zahar
  • 800 ml apa
  • 1 pachet de unt
  • 700 g miez de nuca, migdale sau fistic
  • 1 pachet foi de placinta
  • scortisoara dupa gust
  • un praf de sare

Cum se prepara sarailiile

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava nonaderenta cu unt.

Unge o foaie de placinta cu unt (fara sa te zgarcesti), adauga peste aceasta inca o foaie pe care sa o ungi cu unt si presara deaspura nuca macinata. Ruleaza foile si aduga rulourile in tava. Procedeaza la fel cu restul ingredientelor.

Dupa ce ai pus toate rulourile in tava unge-le cu untul ramas si taie-le la dimensiunea dorita.

Adauga tava la cuptor si lasa sarailiile sa se rumeneasca.

Intre timp prepara siropul. Pune intr-un vas apa, zaharul, scortisoara, mierea si un praf de sarea si fierbe totul pana cand siropul incepe sa se ingroase. Lasa-l apoi sa se raceasca.

Cand sarailiile s-au rumenit, scoate-le din cuptor si toarna siropul peste acestea. Trebuie sa ai suficient sirop astfel incat sarailiile sa pluteasca in el. Lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, apoi auga-le la frigider peste noapte.

Cum se servesc sarailiile

Inainte de a le servi poti presara peste acestea nuci, fistic sau midgale prajite si macinate, insa nesarate. Merg de minune alaturi de o limonada sau alaturi de cafea.

Sursa foto: melecotte.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare