Deserturi

#salate #salata pui #retete salate #salata cu pui # salata cu parmezan

Salata usoara si satioasa de pui cu sparanghel si parmezan

Pregateste pentru cina o salata gustoasa, sanatoasa si satioasa cu farfalle, pui, sparanghel si parmezan. Se prepara in doar cateva minute, are o aroma savuroasa si racoritoare si nici nu contine foarte multe calorii.


Ingrediente pentru salata de pui cu sparanghel si parmezan:

  • 500 g paste farfalle
  • 2 legaturi de sparanghel
  • 2 tulpini de telina
  • 200 g carne de pui
  • 1 cana de patrunjel proaspat tocat
  • 125 ml ulei de masline
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 1 linguri de arpagic
  • 2 catei de usturoi
  • 40 g parmezan ras


Cum se prepara salata de pui cu sparanghel si parmezan:

Pune pastele la fiert intr-o cratita mai mare cu putina sare, aproximativ 8 minute.
Scurge-le bine, apoi caleste putin sparanghelul in ulei de masline, circa 4 minute. Taie-l pe lungime, apoi adauga-l peste paste impreuna cu telina taiata marunt si puiul fiert taiat fasii subtiri.

Amesteca patrunjelul, uleiul, otetul, arpagicul cu usturouil cu ajutorul unui blender, apoi toarna si acest amestec peste paste si combina-le pana cand se omogenizeaza.


Cum se serveste salata de pui cu sparanghel si parmezan:

Salata de pui cu sparanghel si parmezan se serveste imediat ce a fost preparata, presarata cu parmezan.

Sursa foto: taste.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului