Deserturi

# rulouri cu scortisoara #retete deserturi #deserturi #glazura

Rulouri cu scortisoara si glazura delicioasa

Un desert sofisticat si extrem de gustos, rulourile cu scortisoara sunt perfecte pentru familiile cu copii. Cei mici le vor adora! Iata cum se prepara!

Ingrediente pentru rulourile cu scortisoara si glazura

Pentru aluat:

  • 620g faina
  • 100g zahar
  • 10 grame drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua intregi + un galbenus
  • 230 ml lapte
  • 250 g unt nesarat

Pentru umplutura:

  • 170 g unt nesarat
  • 120g zahar brun
  • 60g zahar tos
  • 1 si ½ linguri scortisoara
  • ½ lingurita nucsoara proaspat rasa

Pentru glazura:

  • 650g zahar pudra
  • 75 g smantana pentru frisca
  • 1 lingurita extract de vanilie

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 2-3 linguri lapte

Cum se prepara rulourile cu scortisoara si glazura

Framanta aluatul cu o seara inainte de a coace rulourile. Pentru a prepara aluatul amesteca intr-un castron pentru mixer faina, zaharul, drojdia si sarea. Adauga laptele si ouale si mixeaza pana obtii un aluat omogen. Creste viteza mixerului la maxim si mai amesteca aluatul timp de 2-3 minute, apoi adauga untul treptat. Cate o lingura pana se incorporeaza complet.

Transfera aluatul intr-un castron uns cu ulei si acopera-l cu un prosop curat. Lasa-l sa se dospeasca timp de o ora si jumatate.

Intre timp, prepara umplutura. Agauga untul topit, zaharul brun, zaharul tos, scortisoara si nucsoara intr-un castron si amesteca bine. Lasa compozitia la fridider pana devine usor cremoas, apoi amesteca bine si pastreaz-o la temperatura camerei pana in momentul folosirii.

Transfera aluatul pe o tava tapetata cu foaie de pergament si inveleste-l in folie de aluminiu. Lasa-l la frigider peste noapte.

Preincalzeste cuptorul al 180oC. Unge o tava mare cu unt.

Pudreaza suprafata de lucru cu faina si adauga aluatul. Inde-l bine pana obtii un aluat gros de aproximativ un centimetru. Adauga umplutura de unt in mojlocul aluatului si intinde-o cu ajutorul unei spatule pe toata suprafata. Ruleaza apoi aluatul cu grija si taie-l in bucati egale de apoximativ 4 centimetri grosime.

Asaza rulourile obtinute in tava, la o distanta de aproximativ jumatate de centimetru. Acopera apoi tava cu un prosop si las-o intr-un loc calduros pentru 30 de minute, ca aluatul sa se dospeasca.

Intre timp bate ou cu laptele, si unge aluatul cu compozitia obtinuta.

Coace rulourile timp de 25-30 de minute sau pana devin aurii.

Intre timp pregateste glazura. Intr-un bol pentru mixer adauga smantana, vanilia si zaharul. Mizeaza totul pana obtii o crema spumoasa.

Cand rulourile sunt gata, lasa-le sa se raceasca timp de 15 minute, apoi acopera-le cu glazura preparata anterior.

Cum se servesc rulourile cu scortisoara si glazura

Serveste-le calde. Merg de minune alaturi de o cana de cafea sau o cana cu lapte.

Sursa foto: minnesota.cbslocal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului