Ingrediente pentru prajitura rasturnata cu banane si nuci
Pentru blat:
- 1 cana de zahar brun
- 2 cani de apa
- 2 cani de faina
- 1 lingurita scortisoara
- 6 linguri margarina
- 3-4 linguri de gem
- 1/2 de cana de nuci pisate
- 1 praf de copt
- lingurita de bicarbonat stins
- 3-4 linguri de cacao
- o sticluta de rom
- sare
Pentru topping:
- 1 cana zahar brun
- 100 g margarina
- 3 linguri de sirop
- 1/4 pahar miez de nuci prajite, tocate
- 4 banane copte, taiate in felii groase
Cum se prepara prajitura rasturnata cu banane si nuci
Primul se prepara toppingul. Pune intr-o oala margarina, zaharul si incalzeste totul foarte bine pe foc mic. Toarna amestecul intr-o tava rotuna si adauga nucile tocate si apoi bananele taiate felii. Apasa usor, astfel incat acestea sa intre in topping.
Cat timp toppingul se raceste, se prepara blatul. Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si sarea.
Intr-un bol pentru mixer adauga margarina si zaharul si mixeaza pana obtii o spuma. Incorporeaza apoi vanilia si adauga alternativ cate putina apa si cate putina faina pana incorporezi toate ingredientele. Adauga compozitia obtinuta peste banane.
Coace prajitura timp de o ora la cuptorul preincalzit la 180oC. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute, apoi se rastoarna pe un platou.
Lasa prajitra sa se raceasca complet inainte de a o servi.
Sursa foto: foodlibrarian.com