Ingrediente pentru orezul cu prune uscate
- 600 g prune deshidratate
- 300 g orez pentru risotto
- 100 zahar (sau dupa gust)
- 100 ml ulei
- coaja rasa de la o lamaie
- un bat de scortisoara
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Cum se prepara orezul cu prune uscate
Se verifica prunele sa nu aiba codite si apoi se spala intr-o apa. La urma se pun la fiert intr-o oala cu apa si se lasa sa dea in clocot timp de doua-trei minute. Se stinge focul si se lasa prunele sa se raceasca in apa apoi se scot cu o spumiera, pe o farfurie. Apa in care au fiert se pastreaza.
In aceasta etapa, daca doresti le poti scoate samburii.
Intr-o alta oala se pune orezul la fiert, impreuna cu batonul se scortisoara si sarea si se adauga treptat cate putina apa in care au fiert prunele. Apa trebuie sa fie fierbinte. Cand orezul incepe sa se umfle se adauga si prunele. Se continua sa se adauga apa pana cand orezul este bine fiert.
Se adauga zaharul, coaja de lamaie si vanilia si se mai da intr-un clocot.
Cum se serveste orezul cu prune uscate
Serveste orezul cu prune uscate cald, sau rece. Acesta poate fi servit atat ca fel principal (daca nu este foarte dulce) sau ca desert.
Sursa foto: bucatariairinei.ro