Ingrediente pentru ciocolata de casa
- 150 ml apa
- 400 g zahar
- 100 g unt, topit
- 250 g lapte praf (neindulcit)
- 50 g cacao
- 1 fiola esenta vanilie sau de rom
- caise confiate taiate cubulete (poti folosi orice alte fructe doriti)
- cuisoare
Cum se prepara ciocolata de casa
Laptele praf se amesteca cu pudra de cacao, cuisoarele, vanilia cubuletele de caise, sau orice alte fructe doriti.
Intr-un alt vas separat pune apa la fiert, impreuna cu zaharul si amesteca pana se dizolva.
Daca vrei ciocolata mai moale si cauciucoasa trebuie sa obtii un sirop subtirel, iar daca vrei sa fie mai tare, siropul trebuie sa fie mai gros. Cand siropul este gata, stinge focul si adauga esenta de vanilie sau de rom. Amesteca bine apoi adauga amestecul de lapte praf cu ciocolata si caise. Se amesteca foarte bine pana cand se obtine o compozitie omogena. La final se adauga untul.
Toarna ciocolata in formele dorite si adaug-o la frigider. Serveste-o dupa ce s-a racit!
Sursa foto: mychocolaterecipe.com, adelapopescu.eu