Deserturi

#reteta briose #briose cu dovleac #briose

Reteta simpla si delicioasa pentru briose cu dovleac

Dovleacul este vedeta toamnei si il poti gati in multe feluri, mai ales ca desert. Iti propunem o reteta de briose pe care le vei adora.

Pentru reteta de briose cu dovleac vei avea nevoie de:

  • 225 g de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingura de scortisoara macinata
  • 100 g de zahar pudra
  • 50 g de zahar brun
  • 200 g de piure de dovleac
  • 2 oua mari
  • 125 g de unt usor sarat, topit

Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Tapeteaza o tava de briose cu forme de briose. Amesteca faina, praful de copt, scortisoara si ambele tipuri de zahar intr-un bol mare.

Amesteca bine piureul de dovleac cu ouale, apoi adauga amestecul de faina si untul topit. Bate timp de 1-2 minute cu mixerul pana ce obtii o compozitie omogena.

Pune compozitia in forme si coace briosele timp de 15 minute, pana ce devin aurii si trec proba cu scorbitoarea.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului