Deserturi

#invartita de dovleac #reteta de sezon #placinta de dovleac #reteta

Reteta perfecta de senzon: placinta invartita cu dovleac

Daca tot e sezonul dovlecilor, iti propunem o reteta delicioasa de placinta invartita cu dovleac.

Pentru acest desert vei avea nevoie de:

- 1 pachet de foi de placinta

- 50 gr de unt moale

- 1 ou pentru uns aluatul

- cateva seminte de dovleac, maruntite

Pentru umplutura:

- 1200 gr dovleac razuit

- 150 gr de zahar

- 1 lingurita cu pudra de scortisoara

- 25 gr de unt

- 1 lingura de gris

Pune dovleacul razuit intr-o cratita, adauga zaharul, amesteca, apoi pune vasul pe foc si lasa dovleacul sa se caramelizeze. Adauga untul si scortisoara si, in functie de cat sirop se formeaza, adauga gris. Lasa compozitia la racit.

Dupa ce s-au decongelat, formeaza 3 grupuri a cate 4 foi, pe care trebuie sa le ungi cu unt intre ele. La capatul fiecarui grup adauga compozitie in mod egal pentru fiecare. Ruleaza-le, apoi rulourile obtinute ruleaza-le iar, unul in continuarea celuilalt, sub forma de spirala, direct intr-o tava rotunda, tapetata.

Unge suprafata cu ou batut si presara cateva seminte de dovleac maruntite. Coace placinta invartita cu dovleac timp de aproximativ 40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului