Deserturi

#gogosi delicioase #gogosi belineze

Reteta pentru gogosi berlineze. Sunt delicioase si usor de preparat

Pentru zilele in care ai pofta de ceva dulce, îți recomandăm gogosile berlineze. Sunt delicioase si le faci rapid.

 

Pentru reteta de gogosi berlineze vei avea nevoie de:

- 1 pliculet drojdie uscata

- 3 galbenusuri + 1 ou

- 300 g faina

- 120 ml lapte

- 3 linguri zahar

- 40 g unt

- un praf generos sare

- 1 pliculet zahar vanilat

- 2 linguri rom

- coaja unei portocale

- ulei (pentru prajit)

- zahar pudra

- gem pentru umplut

 

Pune faina intr-un vas mai mare si fa o gaura in centru. Toarna in mijloc amestecul format din doua linguri de lapte cald cu drojdia uscata, putin zahar si putina sare. Amesteca usor, adauga putina faina deasupra si lasa maiaua la crescut 20 de minute. In acest timp, bate galbenusurile cu oul si zaharul, timp de 3-4 minute, apoi adauga mirodeniile si laptele.

Adauga compozitia de galbenusuri peste maia si incepe sa framanti timp de 10-15 minute, adaugand treptat untul topit, pana ce obtii un aluat fin. Presara aluatul cu faina si lasa-l la crescut 20 de minute, apoi framantal iar, presarand generos faina. Formeaza un aluat rotund pe care il presari iar cu faina, apoi acopera-l si lasa-l la crescut pentru o ora.

Dupa ce s-a umflat, intinde aluatul cat sa ajunga la 1 centimetru grosime. Taie-l apoi cu o forma rotunda de prajituri sau cu un pahar cu gura larga. Asaza gogosile pe o tava preserata cu faina in prealabil si lasa-le la crescut 30 de minute.

Prajeste  gogosile in baie de ulei, acoperite cu un capac. Lsa-le sa se rumeneasca pe fiecare parte, timp de maximum doua minute, apoi scoate-le pe un servetel de hartie. Umple-le cu geamul preferat si presara deasupra zahar pudra, dupa preferinta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului