Deserturi

#clatite japoneze #retete clatite #retete #clatite

Reteta pentru clatite japoneze. Sunt moi, pufoase si delicioase

Cu siguranta le-ai vazut in filme si ai poftit la ele! Clatitele japoneze sunt delicioase, pufoase precum un nor si simplu de facut.

 

Pentru reteta de clatite japoneze vei avea nevoie:

  • 2 galbenusuri + 4 albusuri
  • 50 grame zahar
  • 40 grame lapte
  • 20 gr ulei
  • 60 gr faina
  • 2/3 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie sau coaja de la o lamaie pentru aroma

Cum se prepara:

Amesteca galbenusurile cu laptele, cu uleiul si cu 10 grame de zahar. Adauga faina cernuta si praful de copt si amesteca bine ca sa nu ramana cocoloase.

Bate albusurile cu 40 de grame de zahar, apoi incorporeaza spuma obtinuta, treptat, in amestecul de galbenusuri, incercand sa mentii compozitia aerata si pufoasa. Prajeste clatitele sub capac, la foc mic, cateva minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc.

FOTO: thepetitecook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete