Deserturi

# glazura de ciocolata alba #ciocolata alba #salam de biscuiti

Reteta de salam de biscuiti cu glazura de ciocolata alba

Salamul de biscuiti, un preparat clasic si popular, ne aminteste mereu de gustul copilariei. In timp ce originea sa este inca disputata de unele tari precum Italia sau Portugalia, la noi este o reteta indragita inca din vremea perioadei comuniste deoarece in prepararea ei este nevoie de foarte putine ingrediente. Ai posibilitatea sa realizezi si varianta de post, fara produse de origine animala, potrivita in dietele vegane, dar sa pastrezi in acelasi timp un gust delicios. Desigur, reteta clasica poate fi usor modificata prin adaugarea de nuci, seminte sau chiar goji, fructe confiate, mascarpone ori crema de cocos. Cand vrei un desert special pe care sa il servesti invitatilor tai, lichiorul sau diversele fructe imbibate in alcool pot constitui o alegere interesanta.

Cum prepari salamul de biscuiti cu glazura de ciocolata alba?

Pentru a adauga o nota sofisticata si inovatoare acestui preparat traditional il vom acoperi la final cu o crusta fina si pretioasa de ciocolata alba. Aceasta va influenta subtil gustul salamului nostru de biscuiti, oferindu-i o aroma minunata. Va merge foarte bine si cu macarons in loc de biscuitii pe care ii folosesti in mod obisnuit. Ori putem merge mai departe si sa folosim un amestec de ciocolata alba in locul celui clasic ca sa obtinem un produs premium, elegant, care este consumat frecvent in Italia in vreme de sarbatoare. Dar sa ramanem deocamdata la varianta clasica, cu ciocolata neagra si sa vedem care sunt ingredientele principale impreuna cu modul de preparare in cele de mai jos.

Ingrediente:

- 300 grame de ciocolata neagra

-100 grame de unt

-300 grame de biscuiti uscati sau fursecuri

-100 grame de rahat

-50 grame de zahar pudra

-150 grame fistic decojit

-250 ml de lapte

-100 grame de ciocolata alba pentru glazura

Mod de preparare

Primul pas este pregatirea ciocolatei, iar aceasta trebuie sa fie de o calitate superioara ca gustul sa fie pe masura. Impreuna cu untul, va fi topita la bain-marie sau in cuptorul cu microunde pana se va obtine o crema neteda, fara cocoloase. Apoi, te vei ocupa de biscuiti - ai grija sa nu fie zdrobiti prea fin si sa isi piarda consistenta. Iti poti folosi mainile, un blender, dar la viteza mai mica si pentru o perioada scurta ori un facalet cu care ii vei marunti dupa ce i-ai pus in prealabil intr-o punga inchisa. Se amesteca impreuna cu untul la care se adauga si zaharul pudra, rahatul si fisticul. Acesta din urma va ajuta la potentarea gustului dulce al glazurii de ciocolata alba pe care o vom folosi la acoperirea preparatului, iar la final se toarna laptele si se omogenizeaza intregul amestec.

Daca doresti ca produsul sa tina mai mult timp, poti sa folosesti in loc de lapte un sirop de zahar aromat care sa aiba un rol similar si anume de legare a intregului mix. De asemenea, poti inlocui rahatul cu jeleuri de diverse arome pentru un rezultat delicios si mai deosebit. Se ia o folie de aluminiu sau de plastic si se aseaza compozitia ruland-o in forma de salam si se pastreaza la frigider minimum doua ore sau cel mai bine, peste noapte. Apoi, odata ce s-a inchegat bine, se pregateste glazura de ciocolata alba ce se va topi prin acelasi procedeu - la bain-marie si se toarna peste el. Principala conditie ca reteta sa iti iasa fantastic este folosirea unor produse de calitate, provenite din surse sigure, mai ales datorita faptului ca sunt necesare doar cateva ingrediente.

Salamul de biscuiti reprezinta un desert usor de preparat care va aduce intotdeauna zambete tie si familiei tale ori de cate ori va fi degustat!

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare