Totul a inceput in momentul in care o doamna ii spune fiului, care o intreaba cum se numeste desertul, “Sa fac spume daca stiu”. Prin urmare, desertul si-a pastrat denumirea de “Sa fac psume daca stiu” si a inregistrat recorduri uriase in tredurile anului. Iata, asadar, cum se prepara desertul “Sa fac spume daca stiu”.
Ingrediente pentru “Sa fac spume daca stiu”
- 1 litru de lapte
- 200 grame de faina
- Un praf de sare
- 125 gr de unt
- cacao
- 200 grame de zahar
- vanilie sau rom
Cum se prepara “Sa fac spume daca stiu”
Desertul “Sa fac spume daca stiu” se prepara foarte usor. Tot ce trebuie sa faci este sa pui laptele, sarea si zaharul intr-o oala, pe foc. Cand laptele se incalzeste da focul la minim. Incorporeaza treptat faina, amestecand doarte bine cu ajutorul unui tel, pentru a nu se prinde. Amesteca pana cand compozitia incepe sa se inghege si adauga apoi untul. In momentul in care compozitia devine vascoasa se ia oala de pe foc si se imparte continutul in doua parti egale.
Intr-o parte se adauga trei linguri de cacao si esenta de rom, iar in cealalta, esenta de vanilie. Se amesteca fiecare foarte bine pana cand se incorporeaza ingredientele.
Budinca rezultata se pune straturi, in paharele in care va fi servita. Se poate orna cu frisca, fructe, bucatele de ciocolata sau orice altceva doresti.
FOTO: freepik.com
Advertorial