Daca iti plac maslinele, poti incerca un preparat traditional grecesc: placinta cu masline. Este gustoasa si aromata si se potriveste pentru un meniu de post .
Ingrediente pentru placinta de post cu masline
- 4 cescute de faina
- 2 cescute masline negre
- 2 cescute apa calda
- menta uscata si tocata
- 2 cepe uscate, taiate fin
- 2 cepe proaspete, taiate fin
- 2 lingurite praf de copt
-
1 cescuta ulei de masline
Cum se prepara placinta de post cu masline
Se scot coditele maslinelor. Se taie maslinele marunt si se pun intr-un castron. Se adauga menta si ceapa.
Intr-un alt vas se pune faina, praful de copt si uleiul de masline si se amesteca. Se adauga apa calda, continuand sa amesteci pana cand obtii un aluat moale. Pune compozitia de masline in aluat si continua sa amesteci.
Placinta se pune intr-o tava tapetata cu faina si baga tava la cuptor. Placinta trebuie sa stea la o temperatura medie, pentru o ora.