Pentru a prepara insa cea mai gustoasa si frageda placinta este indicat sa afli cateva trucuri simple.
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara placinta cu dovleac:
- 800 g. dovleac dat pe razatoare-
- 200 ml de apa
- faina cat cuprinde
- un praf de sare
- 100g de zahar
- o lingurita scortisoara
Cum se prepara placinta cu dovleac
Curata bine dovleacul de coaja si de seminte, apoi da-l pe razatoare. Pune dovleacul maruntit intr-o cratita si adauga peste el zaharul. Lasa-l sa se caleasca bine, iar apoi presara peste el scortisoara. Dupa ce se incorporeaza, lasa amestecul deoparte pentru 8 minute.
Cum se face aluatul fraged
Amesteca intr-un bol apa cu uleiul si un prad de sare. Adauga apoi faina pana cand aluatul incepe sa se formeze si este mai greu de amestecat. Se amesteca cele trei linguri de ulei cu lingura de faina astfel incat sa ai un amestec cu o consistenta asemanatoare mierii. Poti adauga faina in etape.
Cum portionezi aluatul de placinta cu dovleac
Se imparte aluatul obtinut in trei parti aproximativ egale. Apoi, intinde prima bucata de aluat, apoi unge-o cu amestec de faina si ulei. Ruleaza foaia si da-o deoparte. Apoi, intinde a doua foaie de aluat, unge-o la randul ei, apoi pune prima foaie de aluat rulata la marginea ei si impacheteaza ruland.
Intinde si ultima foaie de aluat, unge-o cu amestecul de ulei si faina ramas, pune primele doua foi impachetate deasupra si ruleaza.