INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Deserturi

#preparare mochi #reteta mochi #desert japonez #mochi

Reteta de mochi, desertul traditional japonez. Invata cum sa-l prepari acasa

Daca ti-e pofta de desertul japonez mochi, dar te gandesti ca nu ai putea sa il prepari chiar tu, te inseli! Acest preparat delicios poate fi facut acasa dupa reteta traditionala. 

Acest desert era destinat luptatorilor samurai, iar prima atestare dateaza inca din anul 794. Samuraii aveau nevoie de un aliment consistent si foarte hranitor care sa le ofere satietate pentru o perioada lunga de timp, dar care sa fie si usor de transportat. Astfel, in Japonia Antica mochi era un considerat un aliment sacru care se consuma pentru a avea sanatate si noroc.

Ingrediente

Pentru aluat:

- 200 grame de faina de orez glutinos

- 100 grame de zahar

- 180 ml de apa

- amidon de porumb sau faina de tapioca

- coloranti alimentari

Pentru umplutura:

- pasta de fasole rosie

- fructe (optional)

Cum sa prepari mochi

Porneste cuptorul la 175 de grade Celsius si tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt. Pentru preparat amesteca intr-un bol faina de orez cu zaharul. Apoi, adauga putin cate putin din apa, in timp ce amesteci ingredientele din bol. Vei obtine un aluat omogen si moale. Pentru a-l colora foloseste una, doua picaturi de colorant.

Intinde aluatul in tava pregatita. Pune apoi tava in cuptor si lasa aluatul de orez pentru 25-30 de minute. Textura aluatului va deveni ferma la suprafata, dar elastica si usor de intins.

In acest timp, pregateste umplutura. Poti folosi doar pasta de fasole rosie (anko) sau poti pune si bucati de fructe.

Cum sa formezi desertul mochi

Dupa ce s-a copt aluatul lasa-l putin la racit. Pune apoi masa de lucru amidon de porumb sau faina de tapioca si rastoarna aluatul peste aceasta. Trece si lama unui cutit prin amidon sau faina, apoi decupeaza forme rotunde sau patrate din aluatul de orez. Pentru a forma mochi trebuie si umpli decupajele cu crema. Cresteaza bucatile de aluat pe mijloc, formand niste buzunare si umple-le cu crema de fasole. Lipeste apoi marginile in jurul umpluturii. Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului