Deserturi

#vedete intern #Carmen Bruma reteta inghetata #carmen bruma #showbiz

Reteta de inghetata cu care Carmen Bruma il rasfata pe Vladut

Carmen Bruma, recunoscuta pentru atentia pe care o acorda atat propriei alimentatii, dar si celei a baietelului sau, marturiseste ca “atunci cand Vladut va intra in colectivitate ii va fi greu sa-i controleze alimentatia si de aceea incearca sa-i deprinda gusturi si deprinderi sanatoase inca de acum. Iata, de exemplu, reteta de inghetata pe care prefera sa i-o pregateasca micutului.

Pentru desertul lui Vladut, Carmen Bruma a folosit 200 g zmeura congelata, 200 g capsuni, doua lingurite de ricotta sau mascarpone si o lingurita de miere bio.

“Capsunile si zmeura se spala, si se baga la congelator pentru 30-40 minute (daca nu le-ati cumparat gata congelate). Le scoateti si le introduceti in storcator. Peste amestecul rezultat adaugati mierea si ricotta apoi omogenizati. Aceasta e varianta pentru copii mici iar cantitatea recomandata pentru inceput este de 2-3 lingurite. Pentru copii mai mari si adulti puteti sa introduceti amestecul la congelator pentru 1 ora. Puteti sa folositi diverse forme de inghetata in functie de preferinte”, recomanda Carmen Bruma pe blogul personal.

“Capsunile sunt fructele sezonului si contin o multime de vitamine si minerale importante in dezvoltarea copiilor. Au de asemenea fibre si apa structurata care hidrateaza foarte bine organismul si stimuleaza tranzitul intestinal. Zmeura e o sursa foarte buna de vitamina C si acid elagic, un compus care ajuta la prevenirea cancerului. In plus semintele de zmeura contin substante care sunt un factor natural de protectie solara. Am ales ricotta pentru ca aceasta specialitate de branza este facuta din zer si contine o cantitate importanta de proteine, este usor de digerat, intareste imunitatea si distruge bacteriile. Vladut mananca ricotta de la 1 an...”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare