Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 6 oua
- 200 g de zahar
- 150 ml de lapte
- 250 g de mascarpone
- 200 g de faina
- 8 piscoturi
- 70 ml de cafea + 1 lingura de faina
- 1 lingura cacao
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 pliculet praf de copt
- un praf de sare
Pentru decor
- picaturi de ciocolata
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu un praf de sare, cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana ce obtii o spuma consistenta, apoi incorporeaza mascarpone si galbenusurile. Adauga apoi laptele si omogenizeaza compozitia. Treptat, pune faina cernuta, iar la final adauga praful de copt.
In trei boluri egale adauga compozitia. In primul adauga o lingura de cacao si amesteca pana la omogenizare. In al doilea adauga cafeaua cu o lingura de faina, iar in ultimul nu adaugi nimic, pentru a pastra gustul de vanilie.
Unge o forma cu unt, toarna cmpozitia de cacao, apoi cea cu cafea, asaza piscoturile deasupra, apoi acopera cu compozitia de vanilie. Presara picaturile de ciocolata si introdu tava in cuptorul preincalzit, la temperatura de 180 de grade, pentru circa 20-25 de minute.