Deserturi

#reteta clasica #gutui copate #retete gutui #gutui

Reteta clasica de gutuie coapta a Sandei Marin! Va iesi delicioasa!

Este sezonul gutuilor. Galbene, parfumate si cu o aroma intensa, acestea pot fi numite, fara regret, cele mai bune fructe ale toamnei. In plus, poti prepara o multime de retete delicioase folosind gutui.

Dar cea mai simpla reteta, pe care o poate prepara absolut oricine, este reteta clasica de gutui coapte a Sandrei Marin. Te asiguram ca este cea mai simpla dintre toata, dar si ca vei obtine cele mai gustoase gutui coapte! Trebuie sa o incerci!

Ingrediente:

  • 6 gutui mari
  • 3 linguri de zahar

Cum se prepara gutuia coapta: 

Gutuile se spala bine, pana cand puful de pe coaja dispare. Se taie in jumatati si se indeparteaza cotorul.

Se pun intr-o tava cu 3-4 linguri de apa si se azaza gutuile. Scobitura acestora se umple cu zahar si se dau la cuptor, la foc potrivit.

Daca ti-a mai ramas zahar, acesta se imparte in mod egal si, dupa ce se topeste zaharul pus anterior, se adauga zaharul ramas.

Gutuile se coc pana cand furculita intra cu usurinta in acestea. Timpul de coacere difera in functie de marimea gutuilor, dar si de tipul de cuptor.

Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca usor si apoi se scot pe o farfurie. Se pot servi ca atare sau se poate presara scortisoara, miere si nuca pe deasupra.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare