Trufe decadente de ciocolata
Ingrediente:
- 230 g unt
- 115 g margarina vegetala
- 550 g fulgi de ciocolata semidulci
- 3 oua mari (galbenusuri separate de albusuri)
- 2 cani de ganaj de ciocolata
- 24 bucati de zmeura
- 4 cani de glazura de ciocolata
- 120 g ciocolata alba
Mode de preparare:
Pune o cratita pe foc si topeste in ea margarina si untul. Adauga fulgii de ciocolata si amesteca-i cu untul si margarina pana cand se topesc. Adauga galbenusurile si amesteca cu telul in timp ce crema este pe foc.
Intre timp, bate albusurile putin, dar nu pana se transforma in spuma. Trebuie batute cam pe jumatate. Toarna treptat crema de ciocolata peste albusuri amestecand continuu. Compozitia se toarna in forme de sufleuri sau de briose (mari) si se baga la cuptor, 25 de minute, la 160 grade Celsius. Scoate-le si lasa-le la racit. Se vor lasa putin la mijloc, dar asa si trebuie sa fie, pentru ca vor fi umplute cu ganaj si zmeura.
Intre timp, prepara ganajul din ciocolata topita cu lapte sau frisca lichida. Ia cate o trufa, decoreaz-o de jur imprejur cu glazura de ciocolata, umple-o cu ganaj, adauga cateva fructe de zmeura pe deasupra, apoi innobileaz-o cu decor de ciocolata alba topita.
Cine este Buddy Valastro?
Buddy Valastro, supranumit si "Regele cofetarilor" sau "Maestrul torturilor" este un bucatar de origine siciliana care provine dintr-o familie cu istorie bogata in lumea patiseriei. Torturile sale savuroase si inedite, adevarate creatii artistice, au facut inconjurul lumii si l-au transformat rapid intr-unul dintre cei mai in voga patiseri ai lumii. Chef Valastro poate fi urmarit pe TLC, in show-urile "Regele cofetarilor", "Regele Bucatarilor" si "Urmatorul mare bucatar".
Sursa foto: Ibie2013.org