Deserturi

#pui pe pat de crutoane #pui Ina Garten #pui cu lamaie # retete pui #retete Ina Garten #Ina Garten

Pui cu lamaie pe pat de crutoane, dupa reteta Inei Garten

Un pui la cuptor poate parea un preparat banal, insa nu si daca il pregatesti dupa reteta celebrei Ina Garten. Imagineaza-ti doar aroma lamaiei alaturi de pielea crocanta a puiului abia scos din cuptor! Iti garantam ca e o reteta de te lingi pe degete, numai buna pentru o cina in doi.

Pui cu lamaie pe pat de crutoane

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 1 ceapa alba mare
  • ulei de masline
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 lamai
  • 2 linguri unt
  • 6 cani cuburi de paine pentru crutoane

Mod de preparare

In rimul rand, curata bine puiul atat de maruntaie, cat si de resturile de pene. Eventual il poti parli putin prin foc. Spala-l, apoi usuca-l cu un prosop din hartie. Condimenteaza-l la interior cu sare si piper, apoi taie lamaile in cate patru bucati si umple puiul cu ele. Ca sa fii sigur ca, in timpul coacerii, nu ies bucatile de lamaie, poti lega picioarele puiului cu ata. In felul acesta, si sucul lasat de lamaie patrunde mai bine carnea din interior.

Taie ceapa rondele si caleste-o putin intr-o tigaie in ulei de masline, apoi pune-o in tava in care vei gati puiul. Porneste cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca pana ajunge la 200 de grade Celsius. Topeste untul si unge cu el exteriorului puiului, apoi condimenteaza-l cu sare si piper. Asaza-l pe patul de ceapa, acopera-l cu o folie din aluminiu si da-l la cuptor pentru 75-90 de minute.

Intre timp, taie cateva felii de paine sau o bagheta in cuburi maricele, incinge doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie si arunca peste crutoanele. Lasa-le sa se prajeasca in acest ulei pana devin rumenite frumos, aproximativ 8-10 minute, timp in care intoarce-le de pe o parte pe alta.

Pune crutoanele pe un platou, iar cand puiul este gata, taie-l bucati si asaza-l peste bucatile de paine. Stropeste totul cu sucul lasat de carne si de lamai in tava si serveste puiul cald.

Cine este Ina Garten?

Ina Garten, cunoscuta si sub numele de "contesa desculta" este un bucatar american celebru, dar si o vedeta de televiziune a carei avere este estimata la 40 de milioane de dolari. Nascuta si crescuta in New York, Garten s-a impus rapid in televiziune si in afaceri, in ciuda faptului ca nu avea niciun fel de pregatire sau formare gastronomica. Notorietatea si-a capatat-o in special datorita show-ului "Barefoot Contessa", pe care il modereaza, dar si numeroaselor carti de bucate lansate.

Sursa foto: facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete