Ingrediente
- 14 prune mari
- 1 cana zahar brun
- 1 cana si 3 linguri de faina
- 1 lingurita scortisoara
- 1 cana zahar tos
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1 ou
- 1/2 cana unt topit
- sare
Cum se prepara
Taie fiecare pruna in 4 bucati egale si indeparteaza samburele. Adauga zaharu brun, trei linguri de faina si scortisoara. Amesteca bine compozitia.
Intr-un bol incapator adauga praful de copt, faina, un praf de sare, nucsoara si zaharul tos. Adauga apoi oul batut foarte bine si amesteca totul cu ajutorul unei furculite pana obtii un aluat sfaramicios.
Adauga amestecul de prune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Desupra presara aluatul sfaramicios si apoi stropeste totul cu untul topit.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit in pealabil la 180 grade. Coce totul timp de 40-45 de minute, pana cand prunele sunt moi iar blatul este auriu.
Cum se serveste
Serveste prajitura la temperatura camerei alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.
Sursa foto: goodtoknow.co.uk