Ai nevoie de:
- 6 oua
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 100 ml ulei
- 50 ml lapte
- o fiola esenta de valinie
- ½ fiola esenta de rom
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 kg visine
- un praf de sare
- un plic praf de copt
Visinele se spala bine si se curata de samburi. Se amesteca intr-un castron cu doua linguri de zahar si se lasa sa stea timp de doua ore, sau peste noapte. Se pun apoi la scurs, intr-o strecuratoare.
Cat timp se scurg visinele se prepara blatul.
Se separa galbenusurile de albusuri. Peste albusuri se adauga sarea si se bate totul foarte bine pana obtii o bezea. Se adauga apoi zaharul, treprat si se continua mixarea la viteza maxima.
Intr-un alt castron se bat bine galbenusurile peste care se adauga treptat uleiul. Se adauga apoi praful de copt, esentele de vanilie si rom, coaja de lamaie si faina. Faina se adauga treptat, adaugandu-se si laptele la fel.
Se amesteca galbenusurile cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri, impreuna cu faina.
Peste compozitia cu galbenusuri se adauga bezeaua care se amesteca usor, cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule, pentru ca aluatul sa ramana pufos. Cand ai obtinut o compozitie omogena se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pe o farfurie se adauga doua linguri de faina. Se storc visinele usor, cu mana si se tavalesc, doar pe o parte, prin faina, apoi cu partea tavalita se adauga peste aluat. Faina va preveni ca visinele sa se scufunde complet in aluat. Fara a urma acest pas, toate visinele vor ajunge la fundul tavii.
Se coace timp de 35-40 de minute, la cuprorul preincalzit la 180 de grade.