Deserturi

#prajitura cu visine #prajitura cu lamaie #prajitura vegana

Profita de sezonul visinelor si prepara o prajitura delcioasa si racoroasa

Prajitura cu visine este preferata multor persoane si prajitura racoroasa a verii. Este una dintre cele mai usor de preparat si te poti delecta oricand cu o felie de prajitura. Merge atat la micul dejun alaturi de cafea, fie la gustarea dintre mese. In plus, se prepara foarte usor.

Ai nevoie de:  

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • o fiola esenta de valinie
  • ½ fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 kg visine
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt

Visinele se spala bine si se curata de samburi. Se amesteca intr-un castron cu doua linguri de zahar si se lasa sa stea timp de doua ore, sau peste noapte. Se pun apoi la scurs, intr-o strecuratoare.

Cat timp se scurg visinele se prepara blatul.

Se separa galbenusurile de albusuri. Peste albusuri se adauga sarea si se bate totul foarte bine pana obtii o bezea. Se adauga apoi zaharul, treprat si se continua mixarea la viteza maxima.

Intr-un alt castron se bat bine galbenusurile peste care se adauga treptat uleiul. Se adauga apoi praful de copt, esentele de vanilie si rom, coaja de lamaie si faina. Faina se adauga treptat, adaugandu-se si laptele la fel.

Se amesteca galbenusurile cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri, impreuna cu faina.

Peste compozitia cu galbenusuri se adauga bezeaua care se amesteca usor, cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule, pentru ca aluatul sa ramana pufos. Cand ai obtinut o compozitie omogena se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Pe o farfurie se adauga doua linguri de faina. Se storc visinele usor, cu mana si se tavalesc, doar pe o parte, prin faina, apoi cu partea tavalita se adauga peste aluat. Faina va preveni ca visinele sa se scufunde complet in aluat. Fara a urma acest pas, toate visinele vor ajunge la fundul tavii.

Se coace timp de 35-40 de minute, la cuprorul preincalzit la 180 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare