Deserturi

#dovleac #glazura #prajitura #retete cu dovleac #prajituri glazurate

Prajituri glazurate de dovleac

Prajiturile glazurate din dovleac constituie un desert dulce, indragit de toata lumea. Le poti pastra cateva zile in stare proaspata.


Ingrediente pentru prajituri de dovleac glazurate

 

  • 1 cana unt;
  • 1 cana zahar;
  • 1 cana miez de dovleac piure, gatit;
  • 1 ou;
  • 2 cani faina;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 1 lingurita vanilie;
  • 1/2 lingurita sare.


Glazura

  • 1/2 cana zahar brun;
  • 1/4 cana lapte;
  • 3 linguri unt;
  • 1 cana zahar pudra;
  • 3/4 lingurita vanilie.


Cum se prepara prajiturile de dovleac glazurate


Amesteca untul si zaharul intr-un castron. Adauga dovleacul si oul si amesteca foarte bine.

Pune in alt castron restul de ingrediente uscate, amesteca, apoi rastoarna aceasta compozitie peste cea cu dovleac. Bate bine, pentru omogenizare, pana cand obtii un aluat.

Da forma dorita prajiturilor si apoi pune-le intr-o tava, pe hartie de copt. Da-le la cuptor 10 minute la 190 grade Celsius. Scoate prajiturile si raceste-le.

Pregateste glazura amestecand zaharul brun cu laptele si untul, intr-o tigaie. Da in clocot o data, apoi ia de pe foc. Adauga zaharul si vanilia pana obtii o compozitie neteda.

Toarna glazura peste prajituri.


Cum se servesc prajiturile


Se servesc la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare