De , prepara cateva prajituri festive, cu scortisoara si zahar coloroat. Aceste prajituri se prepara repede si sunt foarte savuroase. Le poti servi la o cana de ceai fierbinte si aromat, sau la cafeaua de dimineata.
Ingrediente pentru prajiturile belgiene de Craciun
- 130 grame unt
- 10 ml extract de migdale
- 200 grame zahar brun
- 2 oua
- 200 grame faina
- praf de copt
- sare
- 100 grame migdale tocate
- 10 grame scortisoara
- 10 grame cristale de zahar rosu
- 10 grame cristale de zahar verde.
Cum se prepara prajiturile belgiene de Craciun
Intr-un bol amesteca untul cu extractul de migdale. Amesteca bine, pana obtii o crema omogena. Adauga treptat zaharul brun. amesteca pana crema devine pufoasa.
Adauga ouale, cate unul pe rand. Incorporeaza bine fiecre ou, inainte de a-l adauga pe urmatorul.
Intr-un alt bol amesteca faina, praful de copt si sarea. Adaug treptat peste compozitia cremoasa. Amesteca bine, pana se incorporeaza totul frumos.
Intr-un bol amesteca migdalele cu scortisoara. Intr-un alt bol amesteca cristalele de zahar verde cu cele de zahar rosu.
Toarna apoi compozitia intr-o tava unsa cu unt. Pe deasupra presara migdalele. Peste migdale presara cistalele de zahar.
Da tava la cuptor, timp de 20 de minute. Cand prajitura este gata, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca 5 minute.
Cat este inca calda, taie prajitura in orice forma iti place.
Cum se servesc prajiturile belgiene de Craciun
Prajiturile belgiene de Craciun se servesc ca atare.