Prejiturile vegane sunt usor de preparat si la fel de gustoase precum cele clasice. Totul este sa stii ce ingrediente sa folosesti. Iata cum poti prepara o prajitura vegana perfecta, cu aroma de ghimbir.
- 100 ml ulei vegetal
- 275 g de faina
- 150 g de zahar brun
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingura de ghimbir macinat
- 50 g ghimbir ras
- 50 g de melasa
- 1 lingurita de sirop de ghimbir
- 150 g de zahar pudra
- Zeama de la jumatate de lamaie
Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Unge cu ulei o forma de paine de 900 g si tapeteaza cu o hartie de copt.
Amesteca faina, zaharul, praful de copt si ghimbirul macinat intr-un bol mare. Incorporeaza uleiul, melasa, ghimbirul ras si 170 ml de apa rece, apoi amesteca pana la omogenizare cu o lingura de lemn.
Toarna compozitia in forma pregatita si coace prajitura timp de 45-50 de minute, pana trece testul scobitorii.
Cerne zaharul pudra intr-un bol, adauga siropul de ghimbir si se amesteca cu suc de lamaie pana obtii o glazura groasa. Decoreaza prajitura cu glazura obtinuta.
FOTO: pixabay.com