Deserturi

#ciocolata #cacao #oua #vanilie #faina #unt #prajitura

Prajitura tripla cu ciocolata

Ciocolata , ciocolata, ciocolata, ce ar putea fi mai "pacatos" si mai gustos decat o prajitura cu ciocolata la puterea a treia? Pregateste acest desert atunci cand vrei sa-ti rasfeti un musafir special.
 

Ingrediente pentru prajitura tripla de ciocolata
 

  • 170 grame ciocolata
  • 3 bucatele de unt
  • 1 cana cacao
  • 2 1/2 cana zahar pudra
  • 8 oua
  • 2/3 cana frisca
  • 4 lingurite extract de vanilie
  • 1 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 1/2 cana fulgi de ciocolata.
     

Cum se prepara prajitura tripla de ciocolata
 

Cerne faina si amesteca-o cu sare pe o hartie cerata. Pune untul si ciocolata in cuptorul cu microunde sau in tigaie pentru a le topi apoi amesteca-le bine.

Pune apoi intr-un castron praful de cacao, zaharul si compozitia de unt si ciocolata. Amesteca-le cu un mixer. Adauga apoi ouale pe rand. Adauga frisca si vanilia. Pune apoi in compozitie faina si sarea, apoi fulgii de ciocolata.

Pune intr-o tava 1/3 si in alta 2/3 din compozitie pentru 30 de minute la 180 grade Celsius. Dupa ce s-au racit, pune-le la rece o ora. Taie pe orizontala stratul mai subtire si apoi stivuieste cele 3 straturi.
 

Cum se prepara prajitura tripla de ciocolata
 

Se serveste la temperatura camerei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare