Deserturi

# prajitura cu gem #prajitura simpla #prajitura rapida #prajitura

Prajitura rapida cu gem, ideala in zilele reci de iarna

Prajitura rapida cu gem este usor de preparat si este ideala in zilele reci de iarna. Merge de minune alaturi de o cafea sau alaturi de o cana de ceai fierbinte.

Ingrediente pentru prajitura cu gem

  • 2 oua
  • 100g zahar brun
  • 100g unt topit
  • 300g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare
  • un borcan de gem (preferabil nu prea dulce)

Cum se prepara prajitura cu gem

Intr-un castron pentru mixer adauga ouale intregi, zaharul, sarea si esenta de vanilie. Mixeaza totul foarte bine pana cand zaharul se topeste. Adauga apoi coaja de portocala si treptat, toarna untul topit si racit la temperatura camerei.

Separat amesteca faina cu praful de copt. Adauga faina peste amestecul de mai sus si framanta bine. Patreaza o treime din aluat deoparte.

Intinde bucata mare de aluat si pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge aluatul cu gem, avand grija sa fie distribuit uniform.

Intinde si aluatul ramas si taie-l fasii subtiri. Pune-l deasupra prajiturii astfel incat sa formezi un grilaj. Coace prajitura timp de aproximativ 30 de minute, sau pana cand devine aurie la suprafata. Verifica aluatul sa fie bine copt, cu ajutorul unei scobitori.

Lasa prajitura sa se raceasca foarte bine inainte de a o taia!

Sursa foto: pasticceriatagliafico.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului