Deserturi

#deserturi pere #prajitura frantuzeasca #prajitura frantuzeasca cu pere #prajitura cu pere #retete pere #deserturi

Prajitura frantuzeasca cu pere, deliciul zilelor friguroase de toamna

Prajitura frantuzeasca cu pere se prepara usor si rapid. Merge perfect atat ca gustare intre mese cat si dimineata, alaturi de o cafea sau o cana cu ceai.

Ingrediente pentru prajitura frantuzeasca cu pere

  • 3-4 pere bine coapte
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • coaja de la o lamaie
  • 250 g zahar
  • ΒΌ lingurita extract de vanilie
  • 4 oua (la temperatura camerei)
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de unt pentru uns tava

Cum se prepara prajitura frantuzeasca cu pere

Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava de aproximativ 24 cm cu unt.

Curata perele de coaja si de samburi, apoi taie-le felii.

Intr-un bol incapator amesteca faina cu sarea si praful de copt.

Intr-un bol de mixer adauga untul si zaharul si amesteca-le bine pana obtii o compozitie spumoasa. Peste unt, adauga ouale pe rand, amestecand foarte bine. Incorporeaza apoi vanilia si coaja de lamaie.

Adauga apoi amestecul de faina in compozitia de mai sus si amesteca pana se incorporeaza.

Toarna jumatate din compozitie in tava si niveleaza bine. Adauga deasupra perele taiate felii si completeaza cu restul aluatului.

Coace prajitura timp de 60 minute. Pentru a vedea daca este coapta, introdu o scobitoare in aceasta. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este coapta. In schimb, daca pe scobitoare observi urme de coca inseama ca aceasta mai trebuie coapta. Mai las-o la cuptor timp de 5 minute apoi repeta testul scobitoarei.

Cum se serveste prajitura frantuzeasca cu pere

Dupa ce s-a racit complet presara deasupra prajiturii zahar pudra. O poti servi ca atare sau alaturi de o cupa de inghetata.

Sursa foto: guntersvegancakes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului