Deserturi

#prajitura #gutui #scortisoara

Prajitura firimituri de gutui

Prajitura de gutui cu firimituri este ideala pentru zilele in care ai pofta de ceva dulce. Se prepara repede si este foarte gustoasa. O poti servi ca atara, calda sau cu crema mascarpone.

 

Ingrediente pentru prajitura cu gutui

 

  • 5 gutui
  • anason
  • bete de scortisoara
  • 175 grame zahar
  • 230 grame faina
  • 120 grame unt.

 

Cum se prepara prajitura cu gutui

 

Pune gutuile, anasonul si scortisoara intr-o cratita pe foc. Adauga apa cat sa acopere toate gutuile. Fierbe gutuile pana cand da in clocot. Cand au dar in clocot adauga si zaharul. amesteca bine toate ingredientele. Lasa sa mai fierba timp de 5 - 10 minute. Da focul mai mare si mai lasa sa fiarba pana cand siropul in care fierb gutuile se ingroasa.

Cu ajutorul unei spatule , muta gutuile intr-o tava unsa cu unt. Adauga peste gutui cateva linguri din siropul in care au fiert. Ai grija insa sa indepartezi anasonul si betele de scortisoara.

Incalzeste cuptorul la 190 de grade . Intre timp prepara "firimiturile". Intr-un blender amesteca faina cu unt si zahar. Presara apoi mixtura de faina peste gutui. Intr-un bol amesteca restul de zahar cu scortisoara. Presara apoi amestecul peste firimiturile de pe gutui. Da tava la cuptor timp de 30 de minute.

 

Cum se serveste prajitura cu gutui

 

Prajitura cu gutui se serveste calda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului