Deserturi

# reteta calugarilor #retete post #prajitura de post

Prajitura de post! Reteta calugarilor de la Manastirea Sihastria Putnei

Iti este pofta de o prajitura, insa tii post si nu stii ce sa prepari? Calugarii de la Manastirea Sihastria Putnei, din Suceava au reteta perfecta pentru tine. O prajitura de post delicioasa, numai buna pentru aceasta perioada a anului.

De ce avem nevoie?

Pentru doua blaturi

  • 3 cani de zahar
  • 3 cani de apa calda
  • 1 cana de ulei
  • 6 cani de faina
  • 1 praf de sare
  • 3 plicuri praf de copt
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 300 g visine

Pentru crema

  • 500 ml apa
  • 250 g zahar
  • 125 g gris
  • 1 pachet margarina
  • 200 g zahar pudra
  • 3 lamai
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat

Pentru glazura

  • 3 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao

Nuca de cocos pentru decor

Cum se face?

Blaturile

1. Zaharul, apa, sarea si uleiul se amesteca bine, se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, amoniacul stins cu zeama de lamaie, vanilia, coaja de lamaie.

2. Se ung doua tavi cu margarina. In prima se toarna jumatate din compozitie si se coace 30 minute la 180 grade.

3. In cealalta jumatate de compozitie se adauga doua linguri de cacao si visinele. Se toarna in tava si se coace 30 minute la 180 grade.

Crema

1. Se fierbe apa cu gris aproximativ 10 minute si se da la racit.

2. Margarina se freaca spuma cu zaharul pudra apoi se omogenizeaza cu grisul racit, zeama de lamaie si esenta de vanilie.

3. Crema se pune intre cele doua blaturi (dupa ce s-au racit).

Glazura

Se fierb toate ingredientele (fara nuca de cocos) pana se ingroasa. Se toarna glazura peste prajitura si se presara nuca de cocos.

Reteta a fost publicata de calugarii de la Manastirea Sihastria Putnei din judetul Suceava.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare