De ce avem nevoie?
Pentru doua blaturi
- 3 cani de zahar
- 3 cani de apa calda
- 1 cana de ulei
- 6 cani de faina
- 1 praf de sare
- 3 plicuri praf de copt
- 1 lingurita amoniac
- 2 fiole esenta de vanilie
- 2 linguri cacao
- 300 g visine
Pentru crema
- 500 ml apa
- 250 g zahar
- 125 g gris
- 1 pachet margarina
- 200 g zahar pudra
- 3 lamai
- 2 fiole esenta de vanilie
- 3 plicuri zahar vanilat
Pentru glazura
- 3 linguri apa
- 2 linguri ulei
- 4 linguri zahar
- 2 linguri cacao
Nuca de cocos pentru decor
Cum se face?
Blaturile
1. Zaharul, apa, sarea si uleiul se amesteca bine, se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, amoniacul stins cu zeama de lamaie, vanilia, coaja de lamaie.
2. Se ung doua tavi cu margarina. In prima se toarna jumatate din compozitie si se coace 30 minute la 180 grade.
3. In cealalta jumatate de compozitie se adauga doua linguri de cacao si visinele. Se toarna in tava si se coace 30 minute la 180 grade.
Crema
1. Se fierbe apa cu gris aproximativ 10 minute si se da la racit.
2. Margarina se freaca spuma cu zaharul pudra apoi se omogenizeaza cu grisul racit, zeama de lamaie si esenta de vanilie.
3. Crema se pune intre cele doua blaturi (dupa ce s-au racit).
Glazura
Se fierb toate ingredientele (fara nuca de cocos) pana se ingroasa. Se toarna glazura peste prajitura si se presara nuca de cocos.
Reteta a fost publicata de calugarii de la Manastirea Sihastria Putnei din judetul Suceava.