Prajitura de post cu migdale si nuci este unul dintre cele mai gustoase si aromate deserturi care nu tradeaza faptul ca nu contin lapte sau oua.
Ingrediente pentru prajitura de post cu migdale si nuci
- 100 g de nuci
- 100 g de migdale
- 200 g de coaja rasa de portocala si lamaie
- 100 ml de apa
- 2 linguri de miere
- 150 g de zahar
- 100 g de faina
- 30 g de cacao
- 10 ml esenta de rom
- 1 plic de zahar vanilat
- 50 g de margarina
Cum se prepara prajitura de post cu migdale si nuci
Coace nucile si migdalele timp de 10 minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa ce s-au racit, marunteste-le cu o rasnita sau cu robotul de bucatarie si asaza-le intr-un bol mare. Incorporeaza praful de cacao, esenta de rom, coaja rasa de portocale si lamai si amesteca-le bine.
Fierbe apa si adauga zaharul si mierea si lasa compozitia sa scada pana cand capata consistenta unui sirop. Varsa siropul peste mixul de nuci si incorporeaza faina.
Unge o tava cu margarina si asaza blatul in ea. Coace prajitura la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
Cum se serveste prajitura de post cu migdale si nuci
Poti orna prajitura de post cu migdale si nuci cu zahar pudra, cu orice fel de seminte sau cu coaja rasa de citrice. Serveste-o alaturi de un ceai negru aromat.
Sursa foto: phenome-nom.blogspot.ro