Deserturi

#prajitura cu bezea #prajitura cu piersici #prajitura #piersici

Prajitura cu piersici si bezea – ti se topeste in gura

Profita din plin se sezonul cald in care fructele se gasesc la tot pasul si prepara cele mai gustoase prajituri. Iata cum poti prepara o prajitura gustoasa cu piersici si bezea.

Ingrediente pentru prajitura cu piersici si bezea

  • 6 piersici
  • 5 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani si jumatate faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • coaja rasa de la doua portocale
  • 1 plic praf de copt (de preferat cu sofran)
  • 1 lingurita otet
  • 1 praf sare

Cum se prepara prajitura cu piersici si bezea

Tapeteaza o tava de aproximativ 28×38 cm cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180oC.

Separa galbenusurile de albusuri.

Intr-un bol pentru mixer adauga galbenusurile impreuna cu o cana de zahar si esenta de vanilie si mixeaza pana obtii o spuma iar zaharul se topeste. Incorporeaza apoi uleiul, treprat, laptele si la final faina si praful de copt. Cand ai obtinut o crema omogena adauga otetul si amesteca totul usor, cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn.

Toarna aluatul in tava si da-l la cuptor timp de 5-10 minute. Intre timp taie piersicile in sferturi si indeparteaza samburele. Scoate tava din cuptor si adauga piersicule deasupra, avand grija sa le dstribui uniform. Continua sa coci prajitura timp de 20-25 minute.

Intre timp bate albusurile spuma cu un praf de sare si cand s-au intarit foarte bine adauga zaharul treptat. Mixeaza bine pana se topeste.

Scoate prajitura din cuptor si intinde bezeaua deasupra. Continua apoi sa coci prajitura la 160oC timp de o ora, o ora jumate. Prajitura este gata in momentul in care bezeaua capata o culoare aramie.

Sursa foto: bucataras.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului