Ingrediente pentru prajitura cu piersici si bezea
- 6 piersici
- 5 oua
- 2 cani zahar
- 1 cana lapte
- 1 cana ulei
- 2 cani si jumatate faina
- 1 fiola esenta de vanilie
- coaja rasa de la doua portocale
- 1 plic praf de copt (de preferat cu sofran)
- 1 lingurita otet
- 1 praf sare
Cum se prepara prajitura cu piersici si bezea
Tapeteaza o tava de aproximativ 28×38 cm cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180oC.
Separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un bol pentru mixer adauga galbenusurile impreuna cu o cana de zahar si esenta de vanilie si mixeaza pana obtii o spuma iar zaharul se topeste. Incorporeaza apoi uleiul, treprat, laptele si la final faina si praful de copt. Cand ai obtinut o crema omogena adauga otetul si amesteca totul usor, cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn.
Toarna aluatul in tava si da-l la cuptor timp de 5-10 minute. Intre timp taie piersicile in sferturi si indeparteaza samburele. Scoate tava din cuptor si adauga piersicule deasupra, avand grija sa le dstribui uniform. Continua sa coci prajitura timp de 20-25 minute.
Intre timp bate albusurile spuma cu un praf de sare si cand s-au intarit foarte bine adauga zaharul treptat. Mixeaza bine pana se topeste.
Scoate prajitura din cuptor si intinde bezeaua deasupra. Continua apoi sa coci prajitura la 160oC timp de o ora, o ora jumate. Prajitura este gata in momentul in care bezeaua capata o culoare aramie.
Sursa foto: bucataras.ro