Deserturi

#desert simplu #desert rapid #prajitura cu mure #mure #desert

Prajitura cu mure, un desert de exceptie

Prajitura cu mure este usoara si racoritoare, perfecta pentru zilele de vara. In plus este aromata si usor de preparat, fiind perfecta atat pentru o petrecere cat si pentru o gustare alaturi de cafea.

Ingrediente pentru prajitura cu mure

  • 3 cani de mure proaspete
  • 2 linguri zahar alb
  • 1 lingura extract de vanilie

Pentru aluat:

  • 160g faina
  • 150g zahar
  • 60g faina de migdale
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita scortisoara
  • 240ml lapte
  • 7 linguri unt
  • 3-5 linguri fulgi de migdale (sau dupa gust)

Cum se prepara prajitura cu mure

Preincalzeste cuptorul la 175oC.

Intr-un castron incapator adauga murele, cele doua linguri de zahar si extractul de vanilie. Amesteca totul bine si lasa-le la temperatura camerei timp de 15-20 de minute.

Intr-un alt bol amesteca faina, zaharul, faina de migdale, zaharul pudra, sarea, scortisoara si praful de copt. Amesteca bine. Adauga treptat laptele si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.

Topeste 6 linguri de unt si adauga-l in tava pentru copt, avand grija sa il intinzi pe toata suprafata. Toarna apoi aluatul peste si intinde-l usor pentru a nu se amesteca cu untul. Ai grija ca aluatul sa fie usor ridicat pe margini (aproximativ 2 cm inaltime).

Presara deasupra murele si picura sosul lasat de acestea peste, avand grija sa fie distribuit cat de cat uniform.

Coace prajitura la foc mediu timp de o ora.

Intre timp, adauga untul ramas intr-o tigaie si pune-l la topid. Adauga peste acesta fulgii de migdale si caleste-i pana devin usor maronii. Cand prajitura este coapta, presara migdalele deasupra.

Cum se serveste prajitura cu mure

Prajitura cu mure se serveste rece, alaturi de o lingura de iaurt sau de frisca.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului