Ingrediente pentru prajitura cu mure
- 3 cani de mure proaspete
- 2 linguri zahar alb
- 1 lingura extract de vanilie
Pentru aluat:
- 160g faina
- 150g zahar
- 60g faina de migdale
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 1/8 lingurita scortisoara
- 240ml lapte
- 7 linguri unt
- 3-5 linguri fulgi de migdale (sau dupa gust)
Cum se prepara prajitura cu mure
Preincalzeste cuptorul la 175oC.
Intr-un castron incapator adauga murele, cele doua linguri de zahar si extractul de vanilie. Amesteca totul bine si lasa-le la temperatura camerei timp de 15-20 de minute.
Intr-un alt bol amesteca faina, zaharul, faina de migdale, zaharul pudra, sarea, scortisoara si praful de copt. Amesteca bine. Adauga treptat laptele si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Topeste 6 linguri de unt si adauga-l in tava pentru copt, avand grija sa il intinzi pe toata suprafata. Toarna apoi aluatul peste si intinde-l usor pentru a nu se amesteca cu untul. Ai grija ca aluatul sa fie usor ridicat pe margini (aproximativ 2 cm inaltime).
Presara deasupra murele si picura sosul lasat de acestea peste, avand grija sa fie distribuit cat de cat uniform.
Coace prajitura la foc mediu timp de o ora.
Intre timp, adauga untul ramas intr-o tigaie si pune-l la topid. Adauga peste acesta fulgii de migdale si caleste-i pana devin usor maronii. Cand prajitura este coapta, presara migdalele deasupra.
Cum se serveste prajitura cu mure
Prajitura cu mure se serveste rece, alaturi de o lingura de iaurt sau de frisca.
Sursa foto: youtube.com