Deserturi

#scortisoara #prajitura #mere #sos #reteta #desert #culinar

Prajitura cu mere si sos de scortisoara

Prajitura cu mere si sos de scortisoara poate fi o idee delicioasa de desert pentru intreaga familie. Combinand gustul deosebit al merelor cu aroma speciala a scortisoarei, prajitura va fi o solutie delicioasa pentru momentele cand vrei sa iesi rapid din problema elaborarii unui desert rapid.
 

Pentru prajitura cu mere si sos de scortisoara ai nevoie de:

  • 4 cani de mere dulci decojite, curatate de samburi si tocate
  • 1 cana de nuci tocate
  • 2 cani de faina
  • 2 cani de zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • O jumatate de cana de ulei
  • 2 lingurite de vanilie
  • Pentru sosul de scortisoara ai nevoie de: trei sferturi de cana de unt, 1 cana de zahar, 1 lingurita vanilie, o jumatate de lingurita de scortisoara, un sfert de lingurita de nucsoara si o jumatate de cana de apa.
     

Cum se prepara prajitura cu mere si sos de scortisoara:

  • Incalzeste cuptorul la nivelul 3.
  • Unge o tava de 9x13 centimetri cu unt si faina.
  • Combina merele cu nucile intr-un bol larg apoi pune deasupra toate ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara.
  • Bate ouale cu uleiul si vanilia.
  • Pune amestecul de oua cu ulei si vanilie peste amestecul cu faina, zahar, mere si nuci.
  • Amesteca bine apoi pune-le in tava.
  • Pune-le la copt pentru 35-45 de minute sau pana cand daca atunci cand inccerci prajitura cu o scobitoare, aceasta ramane uscata.
  • Dupa ce o scoti din cuptor da-o la rece si pune-i deasupra sosul de scortisoara care se prepara astfel: pune intr-o oala mica toate ingredientele, iar oala pune-o sa fiarba. Dupa ce a inceput sa fiarba, pune-i un capac si las-o pe foc pentru aproximativ 5 minute.
  • Da sosul la racoare, apoi toarna-l deasupra prajiturii.
     

Cum se serveste prajitura de mere cu sos de scortisoara:
 

  • Se serveste rece.


 Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete