Deserturi

#migdale #retete #prajituri #prajitura cu lamaie #lamaie #deserturi

Prajitura cu lamaie si migdale

Prajitura cu lamaie si migdale este un desert usor, potrivit pentru un meniu de vara. Prajitura pufoasa, dulce-acrisoara, poate fi facuta cu orice ocazie.

Ingrediente pentru prajitura cu lamaie si migdale

1 1/3 cana zahar
225 gr pasta de migdale
3/4 cana + 1/4 cana faina
1 cana unt nesarat
1 1/2 lingurita praf de copt
3/4 lingurita sare kosher
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita esenta de citrice si vanilie
coaja de la 2 lamai
6 oua
1 cana zahar
3 linguri suc de lamaie

Cum se prepara prajitura cu lamaie si migdale

Unge o tava cu unt si tapeteaza-o cu faina. Amesteca intr-un recipient 3/4 din cantitatea de faina, praful de copt si sarea.

Bate cu mixerul untul, zaharul, pasta de migdale si 1/4 cana de faina. Trebuie sa obtii o compozitie asemanatoare cu nisipul. Adauga untul, extractul si coaja de lamaie. Amesteca, apoi pune ouale pe rand, amestecand de fiecare data.

Adauga faina treptat, amestecand cu mixerul, astfel incat aceasta sa se incorporeze bine in compozitia umeda. Toarna intreaga compozitie in tava si da la cuptor prajitura pentru 60 de minute, la 180 grade Celsius.

Cum se serveste prajitura cu migdale

Prajitura se serveste la temperatura camerei.

Foto: myrecipes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare