Prajitura cu ciocolata si vin rosu este potrivita pentru ocaziile festive, cand ai multi invitati. Se prepara repede si este foarte gustoasa. Se serveste cu glazura de branza mascarpone .
Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata si vin rosu
- 85 grame unt
- 180 grame zahar brun
- 50 grame zahar alb
- 1 ou
- 1 galbenus
- 170 ml vin rosu
- 5 ml extract de vanilie
- 135 grame faina
- 40 grame cacao
- 2 grame bicarbonat de sodiu
- 5 grame praf de copt
- sare
- scortisoara.
Pentru glazura:
- 100 grame mascarpone
- 120 grame frisca
- 25 grame zahar
-
2 ml extract de vanilie.
Cum se prepara prajitura cu ciocolata si vin rosu
Intr-un bol amesteca cu un mixer untul pana obtii o crema. Adauga zaharul brun si zaharul alb si amesteca bine. Adauga oul si galbenusul si amesteca bine pana obtii o crema.
Adauga vinul rosu si vanilia. Peste aceasta compozitie adauga faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea. Amesteca bine.
Toarna apoi aluatul intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor pentru 30 - 35 de minute.
Pentru glazura amesteca branza mascarpone cu frisca, zahar si vanilie.
Cum se serveste prajitura cu ciocolata si vin rosu
Se serveste cu glazura cu branza mascarpone.