Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata
- o cana unt nesarat, taiat cubulete
- 1/4 cana pudra de cacao
- 1/4 cana frisca lichida
- 225 grame ciocolata dulce, tocata marunt (se poate inlocui cu ciocolata amara)
- 5 oua
- 1 cana zahar
- un praf de sare
- coaja de la o portcala
- esenta de rom
Mod de preparare prajitura cu ciocolata
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava detasabila, de aproximativ 22 cm cu unt si tapeteaz-o cu cacao.
Intr-o cratita pentru sosuri, de dimensiuni medii adauga untul si 1/4 frisca lichida. Pune oala pe aragaz la foc mediu, si amesteca continuu pana cand untul de topeste. Nu lasa continutul sa clocoteasca. Daca observi ca se inchinge prea tare, indeparteaza cratita de pe foc si amesteca incontinuu pana cand untul se topeste. Adauga apoi ciocolata si amesteca bine pana cand aceasta se topeste si obtii o compozitie uniforma, fara cocolose.
Intr-un bol de mixer de dimensiuni medii adauga ouale si sarea mixeaza-le bine, pana obtii o compozitie spunoasa. Adauga zaharul, cacaoa, coaja de portocale si esenta de rom(dupa preferinte) si omogenizeaza compozitia. Incorporeaza amestecul in compozitia de ciocolata preparata anterior.
Adauga prajitura in tava si coace timp de 35-40 de minute.
Cand este gata, scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca in tava timp de o ora, apoi scoate-o pe un platou si tapeteaz-o cu zahar pudra
Cum se serveste prajitura cu ciocolata
Cand prajitura s-a racit complet taie-o in felii de dimensiunea dorita si serveste-o cu topping de ciocolata, cu fructe de padure sau cu fisca. Desigur poti combina cicolata cu fructele si /sau frisca.
Sursa foto: food52.com