Ingrediente pentru placinta cu capsuni
- 1 pachet aluat de foietaj
- 500 grame capsuni proaspete
- 1 cana zahar
- 3 linguri amidon de porumb
- 3/4 pahar apa
- un praf de sare
- vanilie
- frisca pentru ornat
Cum se prepara placinta cu capsuni
Unge o tava de aprox 22 cm cu unt sau ulei. Pune aluatul de foetaj in aceasta, astfel incat sa acoperi si marginile. Coace aluatul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pune jumatate din cantitatea de capsuni peste aluatul copt si racit in pealabil. Adauga restul de capsuni intr-o cratita pentru sosuri, impreuna cu zaharul. Pune oala pe foc mediu si adu compozitia la punctul de fierbere, amestecand continuu.
Adauga apa, apoi treptat adauga amidonul de porumb si sarea. Da focul mic si amesteca constant pentru a nu se lipi si a nu se forma cocoloase. Lasa-l sa fiarba timp de 10 minute. Cand este gata adauga 2-3 picaturi esenta de vanilie. Toarna apoi sosul peste placinta.
Cum se serveste placinta cu capsuni
Lasa placinta la frigider minim doua ore. Inainte de a o servi orneaza placinta cu frisca. Daca doresti poti servi placinta impreuna cu o cupa de inghetata de vanilie.
Sursa foto: glutenfreefix.com