Deserturi

#capsuni #retete capsuni #placinta capsuni

Placinta rapida de vara cu capsuni

Caldura te tine departe de bucatarie? Ai renuntat deja la a prepara prajituri complicate? Atunci iti propunem o placinta delicioasa si racoroasa cu capsuni, care se prepara in cateva minute.

Ingrediente pentru placinta cu capsuni

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 500 grame capsuni proaspete
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 3/4 pahar apa
  • un praf de sare
  • vanilie
  • frisca pentru ornat

Cum se prepara placinta cu capsuni

Unge o tava de aprox 22 cm cu unt sau ulei. Pune aluatul de foetaj in aceasta, astfel incat sa acoperi si marginile. Coace aluatul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Pune jumatate din cantitatea de capsuni peste aluatul copt si racit in pealabil. Adauga restul de capsuni intr-o cratita pentru sosuri, impreuna cu zaharul. Pune oala pe foc mediu si adu compozitia la punctul de fierbere, amestecand continuu.

Adauga apa, apoi treptat adauga amidonul de porumb si sarea. Da focul mic si amesteca constant pentru a nu se lipi si a nu se forma cocoloase. Lasa-l sa fiarba timp de 10 minute. Cand este gata adauga 2-3 picaturi esenta de vanilie. Toarna apoi sosul peste placinta.

Cum se serveste placinta cu capsuni

Lasa placinta la frigider minim doua ore. Inainte de a o servi orneaza placinta cu frisca. Daca doresti poti servi placinta impreuna cu o cupa de inghetata de vanilie.

Sursa foto: glutenfreefix.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete