Deserturi

#placinta cu capsune #retete capsune #desert placinta #placinta #desert

Placinta rapida de capsune, un desert ideal la inceput de vara

Placinta de capsune este un desert usor si racoritor, ideal la inceputul verii. Aceasta este gata in doar cateva minute si poate fi preparata pana si de catre cei mai neexperimentate persoane, fara teama de a da gres.

Ingrediente pentru placinta de capsune

  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 cana si 1/4 zahar alb
  • 1/3 cana faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 4 cani capsune
  • 2 linguri unt
  • un praf de sare

Cum se prepara placinta de capsune

Preincalzeste cuptorul la 220oC. Unge o tava u putin unt sau tapeteaz-o cu hartie de copt. Asaza in aceasta o foaie de aluat.

Intr-un bol incapator adauga zaharul, sarea, faina si scortisoara. Amesteca bine, apoi adauga capsunele taiate in sperturi sau felii. Continua sa amesteci timp de un minut.

Adauga apoi compozitia obtinuta in tava, peste aluat. Taie untul cubulete mici si imprastie-l ici si colo peste conpozitia de capsune.

Deasupra adauga cea de-a doua foaie de aluat si din loc in loc, cresteaz-o usor cu ajutorul cutitului. Unge foaia apoi cu un ou batut.

Coace placinta timp de 35-45 de minute sau pana cand aluatul este bine pratruns si formeaza la suprafata o crusta de culoare auriu-maronie.

Sursa foto: realfood.tesco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare