Ingrediente pentru placinta de capsune
- 1 pachet aluat de foietaj
- 1 cana si 1/4 zahar alb
- 1/3 cana faina
- 1/2 lingurita scortisoara
- 4 cani capsune
- 2 linguri unt
- un praf de sare
Cum se prepara placinta de capsune
Preincalzeste cuptorul la 220oC. Unge o tava u putin unt sau tapeteaz-o cu hartie de copt. Asaza in aceasta o foaie de aluat.
Intr-un bol incapator adauga zaharul, sarea, faina si scortisoara. Amesteca bine, apoi adauga capsunele taiate in sperturi sau felii. Continua sa amesteci timp de un minut.
Adauga apoi compozitia obtinuta in tava, peste aluat. Taie untul cubulete mici si imprastie-l ici si colo peste conpozitia de capsune.
Deasupra adauga cea de-a doua foaie de aluat si din loc in loc, cresteaz-o usor cu ajutorul cutitului. Unge foaia apoi cu un ou batut.
Coace placinta timp de 35-45 de minute sau pana cand aluatul este bine pratruns si formeaza la suprafata o crusta de culoare auriu-maronie.
Sursa foto: realfood.tesco.com