Ingrediente pentru placinta de vanilie cu nuci pecan
Aluat
- 300 g faina;
- 1/4 lingurita de sare;
- 4 linguri unt, rece, taiat cubulete;
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui;
- 4 linguri de apa rece;
Umplutura
- 220 g crema de branza;
- 3 oua, separate;
- 170 g zahar;
- 4 lingurite extract de vanilie;
- 100 g de miere;
- 3 linguri unt, la temperatura camerei;
- 1/4 lingurite sare;
- 240 g nuci pecan, maruntite;
Cum se prepara placinta de vanilie cu nuci pecan
Dupa ce ai preparat aluatul, da-l la rece pana este gata umplutura. Incalzeste cuptorul la 170 grade si amesteca crema de branza cu unul dintre cele trei oua, putin zahar si doua linguri de vanilie. Intinde aluatul in tava si asaza umplutura. Da la cuptor timp de 15 minute.
Intre timp, bate cele doua oua ramase si amesteca restul de zahar cu un tel. Adauga mierea, untul, vanilia si sarea. Presara nucile pecan pe umplutura coapta. Deasupra toarna amestecul de oua si miere. Lasa tava la cuptor inca 35 de minute.
Cum se serveste placinta de vanilie cu nuci pecan
Placinta de vanilie cu nuci pecan se serveste cu frisca deasupra.
Sursa foto: cinnamonspiceandeverythingnice.com