Deserturi

#ananas #tofu #placinta #portocale

Placinta cu tofu, portocala si ananas

Placinta cu tofu, portocala si ananas este un desert usor si racoros. Se prepara repede si este foarte gustos. Combinatia de ananas, portocale si tofu are o savoare aparte. Aceasta placinta este potrivita pentru intalnirile cu prietenii. Se serveste rece.
 

Ingrediente pentru placinta cu tofu, portocala si ananas
 

  • 50 grame pesmet
  • 50 grame zahar
  • 20 grame unt, topit
  • 300 grame portocale
  • 100 ml suc de portocale
  • 250 grame ananas
  • 50 ml suc de ananas
  • 1 pliculet de gelatina
  • 300 grame tofu, taiat in cuburi mici
  • 100 grame branza
  • vanilie.
     

Cum se prepara placinta cu tofu, portocala si ananas
 

Intr-un bol amesteca pesmetul cu untul topit si o lingurita de zahar. Aseaza apoi compozitia intr-o tava unsa cu putin unt. Tapeteaza tava cu compozitia de pesmet si da la frigider. Intr-o cratita amesteca sucul de portocale cu sucul de ananas. Adauga pliculetul de gelatina.

Lasa sa se odihneasca 5 minute. Adauga apoi zaharul si pune cratita pe foc. Lasa sa fiarba pana cand zaharul si gelatina s-au dizolvat.

Trasfera compozitia intr-un bol si lasa sa se raceasca cateva minute. Cu ajutorul unui mixer amesteca compozitia cu gelatina pana capata o consistenta pufoasa. Adauga apoi tofu. Amesteca pana obtii o pasta cremoasa. Adauga branza si vanilia si amesteca bine.

Adauga apoi si portocalele si ananasul. Amesteca bine ingredientele. Toarna compozitia peste pesmetul racit. Da din nou tava la frigider pana se raceste complet.
 

Cum se serveste placinta cu tofu, portocala si ananas
 

Placinta cu tofu, portocala si ananas se serveste rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete