Deserturi

#placinta #retete #culinar #dulciuri

Placinta cu nuca de cocos

Placinta cu nuca de cocos este un desert exotic cu care iti vei evidentia abilitatile culinare in fata tuturor. Noi iti prezentam reteta originala, insa aluatul poate fi inlocuit cu foi de aluat frantuzesc din comert.


De ce ingrediente ai nevoie:


Pentru blat:

  • 2 cani faina;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 2/3 cana cu margarina sau unt;
  • 6 linguri apa rece.

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri;
  • 1/2 cana de frisca;
  • 5 cani fulgi de nuca de cocos;
  • 4 linguri unt nesarat;
  • 5 cani si cu lapte;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 8 linguri amidon ;
  • 4 pliculete zahar vanilat sau cateva picaturi esenta de vanilie;
  • Coaja rasa de la o lamaie;
  • 1 si 1/3 cana zahar.


Cum se prepara:



Blatul:

  • Amesteca faina cu sarea si adauga margarina, amestecand bine;
  • Adauga apoi apa si framanta bine pana la omogenizare. Din coca rezultata formeaza o bila; Intinde coca cu ajutorul facaletului, punand sub aceasta un praf de faina pentru a nu se lipi;
  • Pune coca in forma in care ai pus in prealabil hartie pentru copt si inteap-o cu o furculita pentru a nu forma bule de aer;
  • Adaug-o in cuptorul incins la 250oC pentru 10-15 minute. Cand este gata trebuie sa aiba o culoare maronie.


Crema:

  • Incinge cuptorul la 150oC;
  • Acopera o tava cu hartie de copt si imprastie peste aceasta o cana si jumatate cu nuca de cocos. Pune nuca in cuptor pana capata o culoare aurie;
  • Amesteca laptele cu frisca si galbenusurile;
  • Intr-un vas separat adauga zaharul, amidonul si sarea si amesteca-le;
  • Adauga amestecul de lapte, amidon si galbenusuri si amesteca pana cand continutul devine omogen;
  • Fierbe compozitia, la bain marie, pana incepe sa clocoteasca, amesecand continuu pentru a nu se forma cocoloase;
  • Cand da in clocot, pune vasul pe aragaz la foc mic, timp de un minut si continua sa amesteci;
  • Lasa compozitia sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu se forma pojghita deasupra;
  • Cand s-a racit adauga untul, vanilia, coaja de lamaie si nuca de cocos ramasa;
  • Pune compozitia peste aluatul cald;
  • Se lasa la racit.



Cum se serveste:

  • Peste placinta se presara nuca de cocos coapta, se taie in bucati egale si se serveste rece. Se poate servi ca atare sau cu un strat de frisca pe deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului