Deserturi

#placinta cu inghetata #inghetata cu afine #placinta #inghetata #afine

Placinta cu inghetata si afine, un desert racoros de vara

Daca tie pofta de o placinta, nu trebuie sa astepti ca vremea sa se raceasca penru a o prepara. Poti prepara o placinta de vara cu afine si inghetata, numai buna de consumat in zilele caniculare de vara.

 

Ingrediente pentru placinta cu inghetata si afine

Pentru blat

  • 1 1/2 cani migdale feliate
  • 2 linguri zahar brun
  • 1/2 lingurita sare kosher
  • 3 linguri unt nesarat, topit

Pentru sosul de coacaze

  • 3 cani coacaze
  • 1/3 cana zahar
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 1/4 lingurita sare kosher
  • 1 coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zeama proaspat stoarsa de lamaie
  • un varf de lingurita de nucsoara
  • 1 lingura apa

Pentru asamblare

  • 300 g inghetata de vanilie
  • 3/4 cana din sosul de coacaze, racit
  • 1/2 cana smantana pentru frisca
  • 1/2 cana frica lichida
  • 1 lingura zahar
  • tablespoon sugar
  • 2 cani coacaze proaspete

Cum se prepara placinta cu inghetata si afine

Blatul

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

In robotul de bucatarie adauga migdalele, zaharul si sarea si mixeaza-le bine pana cand migdalele se sfarama foarte bine. Incorporeaza apoi untul topit. Toarna blatul intr-o tava detasabila pentru tort, si preseaza-l cu ajutorul degetelor. Coace blatul timp de 8-12 minute, sau pana cand devine auriu. Lasa-l sa se raceasca pe un blat pe un gratar, pana ajunge la temperatura camerei apoi tine-l la frigider pana cand urmeaza sa il folosesti. Avantajul acestui blat este ca il poti prepara cu o zi inainte de a asambla parjitura.

Sosul de afine

Intr-o sosiera adauga afinele, zaharul, amidonul, sarea si amesteca bine. Adauga apoi si zeama de lamaie, coaja de lamaie apa si nucsoare. Amesteca din nou pentru a se omogeniza.

Pune oala sosiera pe aragas si fierbe sosul pana cand se ingroasa iar amidonul este bine gatit. Lasa sosul obtinut sa se raceasca foarte bine inainte se a-l folosi. Ideal este sa il tii la frigider o ora pentru a se raci foarte bine.

Asamblare

Pune ingheteata intr-un castron si las-o la frigider timp de 30 de minute. Astfel va deveni maleabila. Adauga inghetata peste blat si intinde-o foarte bine. Formeaza pe margini un mic baraj care sa sustina sosul de coacaze. Toarna sosul de coacaze (nu inainte de a pastra 3/4 cana din acesta). Acopera cu folie alimentara si da placinta la congelator pana cand ingheata complet.

Intre timp amesteca fricsca lichida cu smantana si zaharul, pana devine usor pufoasa. Nu trebuie sa obtii o frisca ci o crema pufoasa. Toarna crema peste placinta, in momentul servirii, si adauga afinele peste aceasta.

Cum se serveste placinta cu inghetata si afine

Serveste placinta cu o lingura de sos de afine, fierbinte. Merge de minune alaturi de un pahar de sampanie rece.

Sursa foto: recipehearth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului