Deserturi

# placinta cocos #placinta cu crema de cocos #retete cocos #retete placinta #cocos

Placinta cu crema de cocos, un deliciu in orice sezon

Adori gustul de cocos? Ce ai spune de o placinta cu crema de cocos, in stil american? Nu este greu de preparat, iar rezultatul te va uimi! 

 

Ingrediente

  • 30 de fursecuri shortbread sfaramate
  • 75 g fulgi de nuca de cocos (neindulciti)
  • 1 lingurita rasa de lime (poti inlocui cu coaja de lamaie)
  • 125 g unt, toptit
  • 200 g zahar 
  • 40 g amidon de porumb
  • ¼ lingurita de sare
  • 675 ml lapte integral
  • 170g crema de nuca de cocos
  • 5 galbenusuri de ou
  • 1 si un sfert de extract de nuca de cocos
  • 1 lingurita de vanilie
  • 1 reteta de bezea de vanilie

Pentru Meringue de vanilie

  • 3 albusuri mari, la temperatura camerei
  • ¼ lingurita crema tartar
  • ¼ lingurita extract pur de vanilie
  • Un praf de sare
  • 150g zahar

Pentru decor

  • 25g fulgi de nuca de cocos

Cum se prepara

Preincalzeste 160oC. Intr-un castron mediu amesteca biscuitii sfaramati cu cei 75g fulgi de cocos si coaja de lime. Amesteca usor apoi adauga untul topit si amesteca pana la omogenizare. Adauga amestecul intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si preseaza bine pentru a forma un blat compact. Alege o tava pentru placinta, de 22 cm adancime. Blatul de bisuiti trebuie sa fie intins pe toata suprafata acesteia si, putin, pe margini.

Coace blatul timp de 8-10 minute, sau pana se intareste.

Se lasa sa se raceasca complet pe un gratar.

Intre timp, intr-o cratita mare adauga 200g zahar, amisonul de porum, sarea si amesteca usor. Incorporeaza treptat laptele si crema de cocos. Pune totul pe foc mediu si amesteca bine pana incepe sa fiarba. Da focul la minim si continua sa amesteci foarte bine pana obtii o crema cu aspect de budinca. Se ia de pe foc si se lasa la racit, acoperind-o cu o folie de plastic pentru a nu face coaja.

Se bat galbenusurile bine si se adauga treptat crema preparata anterior. Ai grija sa nu fie fierbinte, deoarece galbenusurile se vor inchega. Incorporeaza toata compozitia si pune din nou oala pe foc, gatind totul timp de soua minute, amestecand constant. Ia oala de pe foc si adauga extractul de nuca de cocos si de vanilie. Pastreaza compozitia la cald. 

Pregateste bezeaua de vanilie. Adauga intr-un castron incapator albusurile, crema de tartar, vanilia si un praf de sare.

Cu ajutorul unui mixer bate albusurile bine pana obtii o bezea tare. Incorporeaza apoi zaharul treptat si amesteca foarte bine pana obtii o bezea lucioasa, tare.

Toarna crema este blatul de biscuiti raciti. Deasupra intinde bezeaua si presara nuca de cocos ramasa.

Coace totul timp de 30 de minute la cuptorul incins la 170 de grade.

Cand este gata, lasa placinta sa se raceasca complet inainte de a o servi. Ideal este sa stea 4-6 ore la racit.

Vara, poate fi consumata rece, de la figider, iar in sezonul rece, la temperatura camerei.  

FOTO: hy-vee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului